Mô tả công việc
- Develops specific goals and plans to prioritize, organize, and accomplish your work
- Ensures and maintains the productivity level of employees.
- Provides the leadership, vision and direction to bring together and prioritize the departmental goals in a way that will be efficient and effective.
- Ensures compliance with all food & beverage policies, standards and procedures by training, supervising, follow-up and hands on management.
- Ensures compliance with all applicable laws and regulations.
- Ensures compliance with food handling and sanitation standards.
- Ensures staff understands local, state and Federal liquor laws.
- Improves service by communicating and assisting individuals to understand guest needs, providing guidance, feedback, and individual coaching when needed.
- Manages day-to-day operations, ensures the quality, standards and meets the expectations of the customers on a daily basis.
- Displays leadership in guest hospitality, exemplifies excellent customer service and creates a positive atmosphere for guest relations.
- Empowers employees to provide excellent customer service.
- Acts as the guest service role model for the restaurants, sets a good example of excellent customer service and creates a positive atmosphere for guest relations.
- Handles guest problems and complaints.
- Meets with guests on an informal basis during meals or upon departure to obtain feedback on quality of food and beverage, service levels and overall satisfaction.
Quyền lợi được hưởng
Get competitive salary & service charge
Support for transportation fare to start work and at the end of the contract
Support for the traveling allowance for home visit: once 1 year
Have 12 annual leave days for a working year
Work 5 days per week - 2 days off per week
To be entitled to the prescribed insurance, including health insurance, social insurance, and unemployment insurance
Get 24/24 accident insurance during the term of the hotel contract
Join an annual picnic
Receive training and training for career development
Yêu cầu công việc
- Fluent English communication
- Hard-working | Active | Enthusiastic
- Want to develop career path in Marriott International
- At least 2 years experience at the same position in 5 Stars international hotel
Yêu cầu hồ sơ
Please contact us for further information 0773401833 Zalo only
Paris Baguette là thương hiệu con của tập đoàn SPC Hàn Quốc, tập đoàn có hơn 70 năm kinh nghiệm trong ngành thực phẩm. Thương hiệu Paris Baguette ra đời từ năm 1986, kể từ đó đến nay với sự phát triển của văn hóa bánh tươi, Paris Baguette đã đi tiên phong trong các thương hiệu nhượng quyền tại Hàn Quốc.
Với triết lý kinh doanh của tập đoàn: Tạo nên một thế giới hạnh phúc bằng chất lượng hàng đầu, sự coi trọng khách hàng và chinh phục những thử thách một cách sáng tạo, Paris Baguette đã không ngừng lớn mạnh, sở hữu mạng lưới cửa hàng rộng lớn: hơn 3500 cửa hàng ở Hàn Quốc và hơn 200 cửa hàng ở Trung Quốc, Mỹ, Pháp, Singapore và Việt Nam.
Chính sách bảo hiểm
- Được tham gia BHXH, BHYT, BHTN theo quy định của Luật Lao Động sau 1 tháng thử việc.
Các hoạt động ngoại khóa
- Du lịch hàng năm
- Các buổi ngoại khóa
- Các ngày lễ trong năm....
Lịch sử thành lập
-
Thương hiệu Paris Baguette ra đời từ năm 1986, kể từ đó đến nay với sự phát triển của văn hóa bánh tươi, Paris Baguette đã đi tiên phong trong các thương hiệu nhượng quyền tại Hàn Quốc.
Mission
Nhằm mở rộng sản xuất, kinh doanh tại Việt Nam, chúng tôi cần các ứng viên tài năng, sáng tạo cùng đồng hành để thỏa sức chinh phục đam mê bánh ngọt và góp phần tạo nên một thế giới hạnh phúc cho khách hàng.