Mô tả công việc
The Kitchen Secretary is a position that provides administrative support to the Executive Chef in a hotel kitchen. They are considered a valuable assistant who helps the Executive Chef manage and streamline the kitchen's operations.
ESSENTIAL FUNCTIONS
• Scheduling and attendance management for the department staff
- Support the Executive Chef in scheduling the work of the kitchen department staff to ensure that the hotel's job requirements are met.
- Arrange weekly and monthly work schedules for the staff.
- Record and manage the attendance of the kitchen department staff according to the hotel's timekeeping system.
- Monitor the work schedules of the staff and promptly inform them of any changes or emergencies.
• Control of the kitchen department's inventory
- Participate in and assist specialized positions in checking the quantity and quality of raw materials and food products received.
- Check and order raw materials for the kitchen's inventory.
- Inventory and track the stock of the department's goods.
• Management of assets and tools for the kitchen department
- Coordinate and support the accounting department in checking the assets, machinery, and tools used in the kitchen.
- Monitor the use and storage of kitchen tools, equipment, and machinery by staff members.
- Compile and prepare purchase requisitions for necessary equipment, tools, and supplies required by the department as requested by the Executive Chef.
• Perform administrative tasks
- Record and prepare reports, statistics, and documents as required.
- Coordinate with the Executive Chef and other relevant positions to develop training plans for employees and propose activities to enhance team bonding for the kitchen department.
- Receive and handle phone calls and emails for the kitchen department.
- Coordinate with the Executive Chef to come up with new ideas for modifying menus and creating event menus.
- Prepare recruitment requests to be sent to the human resources department for hiring casual staff as needed for special events.
- Classify and carefully store all types of documents and materials assigned to be managed.
- Provide suggestions to improve the quality of work for the department.
- Update information in the kitchen for the Executive Chef and perform other tasks as required.
Quyền lợi được hưởng
Attractive income
Other benefits according to the standards of Banyan Group
Yêu cầu công việc
- Graduated from universities and colleges, preferably with a major in Tourism/Hotel and Restaurant Management.
- Proficient in both spoken and written English.
• Work experience
- Candidates with experience 1-2 years
• Other request:
- Neat, tidy, hardworking and diligent.
- Proficient in using office software and word processing.
- Ability to analyze, synthesize and manage documents and records.
- Strong communication skills and problem-solving abilities.
- Good health.
Yêu cầu hồ sơ
Work Experience Description
Health Certificate
Two 2x4 Photos
STEEL BUILDER chuyên cung cấp tất cả các sản phẩm và dịch vụ liên quan đến thép tiền chế, thép kết cấu phát triển phương thức hiện đại cả về phương diện kỹ thuật, thiết kế, sản xuất, vận chuyển và lắp đặt với giá cả cạnh tranh mà vẫn đạt tiêu chuẩn về mặt kỹ thuật, đáp ứng được nhu cầu đòi hỏi của thị trường Việt Nam và Quốc Tế, bằng những sản phẩm có chất lượng tốt nhất.
Với tổng số trên 250 nhân viên đội ngũ kĩ sư với trên 10 năm kinh nghiệm trong xây dựng khung nhà thép. Đội ngũ nhân viên hùng hậu giàu kinh nghiệm và nhiệt huyết này chính là yếu tố đảm bảo từng chi tiết sản phẩm được hoàn thiện mà không xảy ra bất kì lỗi nào trong khâu sản xuất và sẽ làm hoàn toàn hài lòng khách hàng.
Sản phẩm của STEEL BUILDER được ứng dụng trong nhiều công trình, từ nhà máy công nghiệp, toà nhà thương mại và các công trình công cộng như trường học, bệnh viện, triển lãm,…